Födelsedags-firande i enk

Firade födelsedagen ihop med tvillingarna Miia och Linda (20sep). Faan så kul vi hade och faan så fulla vi blev! Fortfande inte hämtat mig, 3 dagar senare.


Dagen börjar med att jag tar bussen från stan 7.20 efter att varit hos Jimmie. Jag kommer hem och somnar bums i sängen. Klockan ringer ett tag senare och jag kastar ner lite grejer i väskan, fräschar till mig och går till bussen.
I stan kliver jag på 804:an mot enköping, jag frågar om det går till västerås(då kan jag hoppa av lite senare direkt utanför där Sanna bor) varpå chaffören svarar nej och påpekar att "du kan ändå bara åka till örsundsbro med det där kortet". 
                   Fack! Jag brukar nämligen alltid tjuvåka till enköping på mitt Uppsala kort utan att betala från Örsundsbro som man ska. Men har man betalat 620 spänn för ett busskort tycker jag att man har all rätt att åka till Enköping från Örsundsbro utan att betala nån gång i månaden. Jag väljer en plats långt bak i hopp om att chaffören ska glömma bort mig och sjunker långt ner i sätet. Svettas mer ju närmare Örsundsbro vi kommer.
                     Men jag klarar mej och trots regäl ryggvärk vågar jag inte räta på mig och sitter som ett ollon hela vägen till Enköpings centrum där jag tar tag i mina väskor och sedan kastar mig av i sista sekunden när bussen stannat och går i rask takt in i den lilla, närliggande parken. Puh!
                    Sanna och Laban möter mig på vägen och vi tar en sväng förbi ica påväg hem. Sanna bjuder på tårt-ingridienser och snus och när vi kommer hem satte jag genast igång och bakade. I och med att Sanna inte är den som spenderar mesta av sin tid i köket fick man ta det som fanns, tårtan bakades därför i en ungsäker, oval glasform. Vilket, till våran förvånan, blev riktigt bra. 
                      Tårtan blev en knallrosa historia med chockladöverdrag. Mäkta stolt efter att gjort efter eget huvud.
Vi sminkar oss och konstaterar att vi kommer bli lite sena till middagen. Vi klär på oss och går, efter lite telefonsamtal och ändringar, ner mot vita elefanten. Där möter vi upp med resten av gänget. Jag fick ett par vantar, en mugg termos, en bok och en sminkväska (inhandlad i sista-minuten på maxi av lina). Jag blir skamsen eftersom jag inte haft pengar att köpa något till Linda och Miia. 
                        Vi äter en riktig god måltid, jag blev bjuden av Sanna, som skulle agera min sugardaddy som födelsedagspresent, TACK Sanna:))
                       Vi skulle fortsätta kvällen hos Sanna, så Lina(som var nykter) kör hem Sanna och mig bland dom första. Miia valde att åka i bakluckan. 
Hemma hos sanna gör jag klart resten av tårtan, vi lägger på grädde och sätter tid ljus och skriver med röd glasyr. A masterpice! 
                     Folket rullar in och alla dricker och är glada. Sanna står för drickat för mig och henne och glasen är aldrig tomma. Jag öppnar efter mycket om och men en flaska vin med hjälp av en sax (sanna äger ingen vinöppnade konstigt nog) Nästa gick smidigare och öppna, det hade hunnit blivit lite dimmigt där men jag tror mycket berodde på att Anki hade tagit med sig sin vinöppnare. 
                    Kväller goes on och jag bestämmer mig för att ringa ett samtal på "mitt rum" där jag kunde prata ifred, efter ett misslyckat försök att komma fram somnar jag på madrassen. 
                   Efter ett tag(lite dålig tidsuppfattning vid det här laget) sliter Sanna upp dörren och ropar att nu jävlar skulle jag vakna för vi skulle ut på krogen. Jag kollar sömnigt upp innan jag plockar åt mig ett par kläder och byter om. Förnyar sminket en aning och sedan bar det av mot Joar.         
                 Sanna betalar för oss båda och snart är vi inne i (det lilla) vimlet. Bara uteserveringen är öppen plus det lilla "för"-rummet. Jag sätter mig med grabbarna från gänget vid spelbordet och tittar när de förlorar pengar.
Börjar snacka med en kille som gav mig ett par marker jag snabbt spelade bort och sedan följde jag med honom och satte mig vid hans gäng vid ett reserverat bord. Får en drink i handen och kvällen flyter på. Vet inte vad killen heter så när Sanna kommer lutar jag mig fram och väser "hälsa på honom så jag hör vad han heter" Sanna sträcker fram handen till killen "Sanna" vi lutar oss fram och han svarar "Niklas". 
              Drinkarna flödar friskt denna kväll (och jag gjorde inte av med ett korvöre! -yes!) en av killarna i gänget påstår sig vara mäklare. En annan ber mig förbarma mig över hans bror som är nyhemkommen militär från afghanistan(eller nått) "brorsan" drar upp mig i knät och hånglar upp mig (jag: watta heck). Kvällen banar iväg och snart är det dags för hemgång. Sanna och les gang går lite tidigare. "Brorsan" (som jag trodde hette Niklas) och jag går några minuter senare. Vi kommer på att det är sjukt jobbigt att gå och vinkar åt oss en taxi. Jag talar om att vi ska till s***********d 10 (jag imponerar på mig själv genom att kunna adressen men får senare höra att Sanna printat in det i mitt huvud genom att upprepa det 20 gånger innan hon gick). Vi tackar chaffören och rycker i porten som visar sig vara låst.
               Jag ställer mig och ropar på Sanna eftersom hon inte svarar på mobilen. Efter 20 minuters busvisslande och vrål får en av grannarna nog "HÅLL KÄFTEN DÄR NERE!!"
Vi sätter oss rådlösa på en bänk på uteplatsen. Efter ett tag ser jag en liten grupp människor på andra sidan av huset. Jag lutar mig fram och ropar frågande "Sanna?" En av personerna stannar och lutar sig frågande fram -Det är Sanna.
             Inte så konstigt att ingen öppnade porten.. Sanna har tagit av sig sina obekväma skor och gått barfota från stan och höjer irriterad armarna över att vi tagit taxi bara några minuter efter de gått. 
            Ett lyckat födelsedagsfirande. See ya'll next year! 

Födelsedags-martyren

GRATTIS Mig själv och CAMILLA som fyller år idag 18 septemeber


"Jag grinar när jag bakar min
 egen tårta och tänker på hur
jävla synd det är om mig som står
och bakar min egen tårta"



Dagen började halvtaskigt men jag hade höga förväntningar på min födelsedag som alltid. Jag vaknar och går upp alldeles för sent. Mamma och Ola sover fortfarande och gratulationerna lyser med sin frånvaro. Jag brer en macka och häller upp en bytta med tigeryoghurt som jag tar med mig i väskan i brist på frukost-tid hemma. 
         Hinner med nöd och näppe med fem över sju bussen tack vare att min punktliga granne troget står och väntar vid hållplatsen. Dagen innan bestämde jag mig för att ta den tidiga bussen även fast Marie som jag skulle jobba med inte kan komma iväg förens halv nio. Detta bara för att se så många som möjligt och därav samla så många gratulationer som möjligt. 
        När jag kommer upp på kontoret förväntar jag mig att träffa Anna och Helena men möts av tomma stolar besviken. Får ett grattis av Marie glad. Folket kommer en efter en och jag får ett par gratulationer. En grattis-kram av Ingrid. Camilla kommer och vi grattar varandra och pratar om hur det var mycket roligare att fylla år när man var liten. Marie numero dos kommer in och grattis kramar mig och Camilla. 
        Jag tar en kopp kaffe och Marie berättar att jag får ledigt nästa torsdag bra start på dagen! 
Så gott som alla har hunnit iväg och Leffe morsar på mig i korridoren, jag pekar på mig själv och säger "grattis" och kollar menande på Leffe. Han ser för en sekund förvirrad ut innan han fattar och jag får ett grattis och en regäl kram! 
        Marie och jag står i förrådet med rynkade ögonbryn "var det inte något som fattades hos kunderna" jag får en kram bakifrån och fattar ingenting, men då är det Jenny som skulle gratulera! glad. Hon säger att hon missade Camilla, som ju faktiskt fyllde systemet!
         Morgonen började med andra ord BRA.
Dagen går och Marie och jag jobbar på. Grattis-sms plingar med jämna mellanrum i mobilen.
I slutet av dagen släpper hon av mig vid Gränby där jag först går och köper snus och blir igenkänd när jag visar leg; är du kattas lillesyrra?
        Under en sekund då jag visar mitt leg hoppades jag på att knycka ett grattis även här, icke. Besviken går jag till bussen.
Under de följande minutrarna har min barnsligt, muntra attityd och förväntan förvandlats till ren bitterhet.
Bussen kommer. Smockfull -självklart
Efter 20 minuter ståendes i buss-kacklet kliver jag av hemma.
           När jag kommer över vägen får jag en kalldusch av djup besvikelse över min födelsedag och jag börjar gråta hejdlöst. Jag grinar som en liten unge hela vägen hem. Jag grinar när Nalle hälsar genom att trycka sin nos mot mig. Jag grinar när jag bakar min egen tårta och tänker på hur jävla synd det är om mig som står bakar min egen tårta. 
          Jag ställer bittert in kakan (som btw blev ett knall-rosa mästerverk -hoppas jag) i ugnen och går in på toan och kollar på mitt svullna ansikte och blir ännu ledsnare. Jag sätter mig vid datorn. Jag bloggar. Fler sms och jag mår lite bättre. 
           Mamma kommer hem med två paket (yeeeiii) jag får en kram. Jag hoppar in i duschen och unnar mig mina hello-kitty-siden byxor när jag klär på mig. Det var jag värd.

Efterord:
Nästa år ska jag vakna bitter. Jag kommer INTE se fram emot min födelsedag, jag har redan fyllt 20 och kommer redan in på krogen där det är 25års gräns. Nu finns det inget att fira längre. 
         Födelsedagarna nu för tiden är bara en enda stor besvikelse. Och nästa år ska jag inte ha några förhoppningar för då slipper man bli besviken.
Jag är som en liten unge som verkligen vill bli FIRAD! Frukost på sängen, partyhatt, en tårta när man kommer hem, serpentiner, ballonger, massa hårda paket. Rubbet... Nada.

to Anna

hej ;) nej jag veeet!! Jag känner mej som ett spöke som kommer och går på kontoret och aldrig träffar någon. Camilla påminde mig om att vi faktiskt bestämt en kareoke kväll jue! Det måste bli av! Jag har ju fullbokat två helgen framöver, men sista helgen i sep? Eller blir det första helgen i okt? Fan va tiden går fort, för fort!

hej här kommer segertåget

Imorrn blir det handledar-utbildning! Äääntligen! Så kommer det bara dröja typ en månad till innan jag gjort synundersökning och ska skicka iväg papprerna till vv. suck!
             Igår hälsade jag på Jimmie i stugan. Han ville ha sällskap (och hjälp att hänga upp kläder). Allt är en enda röra där med bara två lampor så det var sådär irriterande "inte mörkt, inte ljust"-läge som jag HATAR. Antligen ska det vara riktigt ljust eller bäcksvart! Hatar mellantingen. 
              Hjälpte honom få in kläderna i garderoberna i en ordentlig ordning, fan vad med kläder han har! 3 dubbelt så många jeans som jag har. Jag föreslog att vi skulle rensa lite vid något tillfälle men så länge fick de ligga inpulade på hyllan. Han kom på att han inte hade så många tjocktröjor och bad mig följa med honom som smakråd och köpa lite nytt inför hösten/vintern. Älskar att handla åt killar! Mycket roligare och enklare, framför allt, än att handla åt sig själv. För killar finns det verkligen en enkel linje att hålla sig till -vet precis hur jag skulle klä mig om jag var grabb! Men att handla åt sig själv(är fruktansvärt kul) men ibland får man panik bara man går in i en affär tycker jag. Man ser mycket man vill ha eller så hittar man inte ett skit. Och hittar man massa man vill ha så har man bara råd med halva outfiten, så det blir ändå inte lika snyggt som man har tänkt sig. Nu till hösten ska jag gå in på h&m.se och beställa hem bra bas-kläder som man sedan kan utgå ifrån. 
             Ser fram emot helgen;
På fredag blir det förmodligen bio tropic thunder (om biljetterna inte är slutsålda) jag hoppas den är lika bra som man tror och förväntar sig!
På lördag blir det firande av 3 födelsedagar (jag 18:e miia och linda 20:e) vi blir väl det vanliga gänget, planen är väl att gå ut och äta för att sedan dra festen hem till någon ont anande och avrunda med krogen(där en gamal compadre tydligen ska stå i baren on the house!)

            usch, vad gör jag uppe? Måste fan sova NU. Vad tänker jag på som stannar uppe såhär?
I'll be back!

Jaabaaadaaabaaa doooo!

Sitter hemma hos Jimmie, eller snarare markus och jimmie då dom bor ihop. Markus har åkt upp till värmland och JImmie och jag kollade film "the island" här igår. Ångrar att jag inte kollade klart på den för nu vill jag veta hur den slutar!
Sitter här i min ensamhet. Jimmie åkte sex imorse och skulle lasta någon lastbil eller vad det var. "Det tar en halvtimme" så kör jag hem dej sen" Och nu har klockan gått bra många timmar (eller ja några iallafall) och ingen JImmie! Men men, jag underhåller mej med deras tv/internet. Ska försöka uppdatera oftare, men har ju ingen semester längre! Dessutom har jag inget intressant att skriva om!

Gjorde Enköping i helgen

Orkar egentligen inte skriva, men here we go! Känner att jag måste skriva så folk inte tror att man ligger på latsidan! I helgen var jag på loppis med Anna, Helena och Daniel, fyndade massa gamla burkar:) åkte till Sanna i enk och friserade henne lite sen kom det dit lite folk och vi sööp. Drog mej tillbaka rätt tidigt i en hund-dreglad madrass medans resten av gänget stannade upp till fyra. Kollade DHW säsong tre på box hela söndagen och kom inte hem förens elva.
        Guud vad jag längtar tills den 25:e!! :(( OCH den 20:e då jag drar till enk och firar min, miias och lindas födelsedag:)) paarty!

RSS 2.0