TröÖött!!

Oj, nu har jag varit sådär seg på att skriva nytt på bloggen igen. Men jag har kommit hem ganska sent varje dag den här veckan och bara varit så j*vla trött varenda j*vla dag! Jag fattar inte vart min energi tagit vägen?! Jag har verkligen känt mig sömnig och bara så piss trött hela veckan, jätte jobbigt. Har inte haft ork för fem öre. Det har varit jobbig bara att resa sig upp ungefär. Jag har funderat på om det hänger ihop med årstiden eller att min träning uteblivit den här veckan. Jag önskar nästan att det är en dunder förskylning påväg så man får ligga utslagen en vecka och samla ny kraft.
    Jag drog med mig Ingrid hem  idag. Vi har flummat och lagat mat och kollat på mamma mia och tjockat oss med godis. Nu sitter vi och gör snusk-ful-fina julkort med okänd adress. Bli inte förvånad om du får en julhälsning från vår påhittade kompis f*tt-eric (vi ville bara känna någon med det smek-namnet).
Fan va trist med det förbannade tö-vädret! Jag riskerade livet imorse när jag gick ut till bussen.
Nej nu ska jag vara social!
Hörs

Snöstorm @ Uppsala

Vaknade imorse av att Anna ringde "vi är insnöade" (vi = alla längst 288an). Jag kliver nyvaket upp och det tar ett tag innan jag fattar någonting. Går ner i köket och ser att man inte ens kan se ut genom det ena köksfönstret då det var täckt av snö. Öppnar dörren och kikar ut i farstukvisten och ser att det snöat in genom den lilla glipan mellan dörren och dörrkarmen. Tittar ut och ser att det snöar regält.. vertikalt. Kliver in igen och släpper ut Nalle  som envist står och glor på dörren. När han kom tillbaka hade vi en vit hund.
Bussarna var inställda så det gick inte att ta sig till jobbet. Ut på vägarna skulle man inte om man absolut inte behövde varnade de på radion.
Så det blev en dag med snöröjning och vedhämtning. Mamma och jag tar en skogspromenad. Bra träning då det var höga knän som gällde -på vissa ställen nådde snön upp till midjan(!).
Dagen har verkligen flygit förbi. Imorgon blir det lön och desperata hemmafruar.. YEEII

Utgång, taco-söndag och snöstorm

Voj, voj , voj vilket väder(!!) Jag är sprallig i hela kroppen! Som vårkänslor.. fast.. kallare..
I fredags kom ungarna hit och vi skulle fira Christian som fyllt år (16, they grow up so fast). Han fick ett kilo godis av mig och syrran (oops hoppas hon inte läser det här och kommer ihåg att kräva mig på pengar) en rakapparat, parfym och en mega-daim (såndär man vinner på lyckohjul). Det slog mig plötsligt att jag inte summerade klart förra helgen.. synd för det var massa good-stuff. Men känns lite sent nu.
Åter till den här helgen. På fredagen kände jag verkligen bara för att ta det lugnt. Eftersom ungarna var här så åkte pusslet fram. Men när vi låg där och pusslade kom vi på hur sugna på godis vi var. Lotten faller på minstingen Louise som får gå och tigga skjuts av mamma eller ola. Christian och jag är spända av förväntan men blir snopna när Lollo kommer tillbaka med ett nej. Vi övervägde ett tag att cykla (1,5 dm snö) till macken för att få dämpa söt-suget.
Mamma kommer ut i köket där vi står och smider planer. Christian, Louise och jag kollar på varann och jag (vinna eller förlora) kastar ur mig "vi vill ha godis!". Mamma "ja jag erbjöd mig ju men.." (Arga blickar mot Louise från mig och chrille). Vi kastar på oss ytterkläderna och åker så fort vädret tillät mot godislunden. Som vanligt stormar vi fräckt in 3 minuter innan stängnigsdags. 40 kronor fattigare, men mycket nöjd åker vi fem minuter senare hem.

Vaknar på lördagen och tittar nöjt ut genom fönstret; snön ligger kvar.
Käkar frukost och Lollo, jag och Christian spenderar mer än halva dagen framför tvn, tittandes på värdelösa program som "världens giftigaste ormar" etc. efter att jag halvhjärtat försökt få Christian att byta kanal, men misslyckats.
 För 5:e gången stickade jag klart min halsduk, eller inte klart, men garnet tog slut. Så nu på tisdag blir det raka vägen mot garn-affären. Med min vanliga tur har väl den bommat igen.
I samma veva som garnet tog slut slog jag mig på knäna och reste mig upp "Näpp, du går vi ut i snön" (efter att ha pratat om det halva dagen).
Vi letar rätt på mindre smickrande ytterplagg och går ut. Vi springer runt en stund men efter några flåsiga minuter nöjer vi oss med att sitta ned och kasta snöbollar på varandra. Christian tacklade mig och jag krossade 8:e och 9:e kotan.. kändes det åtminstonde som, hörde hur det knastrade mellan skulderbladen och såg framför mig hur de kom och hämtade mig på bår (skulle haft chansen att vara med i tv iallafall, inget ont som inte har något gott med sig, fast, det är klart vem vill ligga osminkad och svettig i fula, för små termobyxor i tv?). Jag var tvungen att ligga och hyperventilera ett tag. Men jag borde kanske tacka honom, min låsning i ryggen har på ett magiskt sätt försvunnit.
Det kom massa folk och vi käkade chille kalle. Var riktigt trevligt/kul och jag, Maddis och Katta satt och Harry potter-nördade oss. Alla vi tre har ju läst alla böckerna och de som läst dem förstår hur galet besatt man blir av dem.
Jag gjorde mig iordning och efter lite charad/dans-moves("det här är 'gräsklipparen'") från mig och syrran till Christians (födelsedags-nya) mobil-låtar kom Matte m.f. och hämtade mig. Vi svängde in vid hans lägenhet i stan(som tydligen numera är bebodd av hans lillbrorsa 'dudden') Jimmie var tveksam till att dricka, han ville kunna köra hem men efter lite tjat från mig och Matte var hans (uppmuntrande upphälld av Tias "den här är det resurser i") halvliter grogg snart uppdrucken.
Efter att ha försökt få tag på en taxi i en halv timme svor vi och bestämde oss för att gå istället. Men vi hade tur och vinkade åt oss en ledig taxi som planlöst åkte omkring.
Knatade in på ett proppat platina vid halv ett, efter att ha blivit nekade i dörren vid blue moon bar (mycket lättare att gå ut med tjejer). Baren direkt och sen dansgolvet. Det gick sådär att dansa. Man stod packad som en sill bland allt folk och behövde inte ens röra på fötterna av egen vilja för att dansa, utan man fick inklämd mellan de fem personer man hade bredvid sig puttas fram och tillbaka i takt med musiken och på så sätt framkalla något man skulle kunna kalla dans. Till och med "stekar armen" var svår att framföra i trängseln, och det säger inte lite.  
Någon timme senare hade vi tröttnat och efter ett besök hos donken (från min sida) gick vi hela vägen hem till Mattes lägenhet igen. Jimmie klev vårdslöst ut i gatan när det var röd gubbe och blev tutad på av en polis-bil som korsade hans väg.
Matte påminde oss om att vi var tvungna att vara jääätte tysta efter att hans mormor (som äger lägenheten) fått klagåmål på att "en yngling med kryckor stått och skrikit utanför porten" (misstänksamheten riktades mot Jimmie som brytit båda fötterna, men som envisades med att förhålla sig oskyldig). Jimmie svarar genom att börja ap-skratta och medans han kippar efter andan mumla något i stil med "tänkt dig rubrikerna, UNT, 'greta 78 vräkt'..!"
Söndag morgon (och jag vaknar..) klockan fem (vet inte om jag vaknade då eller om jag inte hunnit somna) ringer duddens(som sovit sig genom vår förfest+hemkomst) mobil(jour för snöröjning) och han tänder lampan (hatar dej!) och sticker iväg. Somnar om. När jag vaknar igen har klockan blivit lite mer iallafall. Och efter att ha slötittat på tv går vi till max för att äta frukost (det blir en rejäl omgång på gymet efter den här helgen). Tillbaka till Mattes lägenhet och vi slökollar på "the eye". Jag har tjatat om att blåsa liv i den gamla traditionen "tacos söndag" och får tillslut med dem på noterna. Men dem är sega så jag tar bussen hem tidigare för att hinna byta om. En minut efter att jag klivit in genom dörren ringer tias "är du klar eller?" jag:  "va?? vart är ni då?" tias: "lejsta.. eller nej, den här godisaffärslunden". "men vadå ni måste åkt typ direkt efter att jag gått då??" matte "jaa.. typ". Jag(irriterad): "aa.. tack! men ge mig fem minuter så ska jag byta om". Sagt och gjort och snart satt jag i bilen igen påväg mot Alunda.
Vi svängde in på ica:t och införskaffade de varor vi behövde. Vi (jag och Jimmie) kom överrens om att Matte bjöd den här gången och att det var våran tur nästa.
Jimmie är in charge av köttfärs stekningen och jag står för hackandet. Varnar Jimmie för att stressa mig "då blir det en tur till akis istället";  "och vem ska köra dig då? jag ska äta tacos". Kom och tänka på en "historia" Jimmie en gång i tiden berättade och som jag hela tiden tvingar honom att berätta igen; något i stil med att Jimmie var på bygget och en arbetskollega säger till han "hörru bond-jävel..(blabla)" varpå Jimmie säger "tack goda herrn, hemma kallas jag bara för dräng". Mätta och belåtna slår vi oss ner framför platt-tvn och jimmie och jag tar över Mattes säng. Jag får min vilja egenom och vi kollar på "på smällen" som gick på en av Mattes film-kanaler (too much good to choose from!!). Jimmie sover. En stund senare frågar Jimmie om vi ska åka. Eftersom det var halvstorm ute (2 på en skala av 3) kör Jimmie mig ända hem då det var stor risk att bussarna blev inställda. Det var det värsta jag varit med om! Mätaren rörde sig inte över 40 och vi var tvungna att stanna flera gånger eftersom man inte ens såg vägen (!) då snömoln hela tiden skymde sikten.
Förresten har jag äntligen fått tag i den låt jag letat desperat efter. Av en slump spelade Christian upp den från sin mobil under vårt charad-dansande. yeeii!
Nej, nu blir det te, sängen och Läckberg!
G-natt uppsala!

Äntligen är veckan slut

Dagen som varje veckostart känns så avlägsen och otroligt lång borta; fredag, är äntligen här. Den här veckan har gått så in i helvete fort! Det är en klassiker att säga så men nu menar jag verkligen allvar! Scvisch sa det så var fredagen här. Plus att det är lön på tisdag. Det har gått så jäkla fort! 
Har en vag känsla av att helgen kommer gå lika fort, om inte snabbare, den med.
Unerbart är kort.


Chill hos Jimmie

Dagen börjar med att jag kämpar mig upp. Vet inte vad som hänt men nu för tiden vaknar jag inte av väckarklockan, eller inte förens en halvtimme senare. Tror jag stänger av klockan i sömnen. Har gjort så i tre dagar nu, därav en rejäl försovning i måndags. PInsamt. På grund av detta gick jag inte upp förens halv sju imorse och jag måste ta bussen vid sju för att hinna in i bra tid och inte tio minuter efter åtta. Där rök min lugna morgon. Hade tänkt ta det lugnt vid frukostbordet och läsa min senaste läckberg jag inhandlat. Så blev det inte. Det blev istället påklädning och frukost påväg till bussen. Visst jag hade en halvtimme på mig men det går inte fort på morgonen. Man är seg som jag vet inte vad. Alla rörelser går i ultra rapid så det som borde ta en minut tar fem. Till min förvåning ringer mobilen "anna hem". 
        Jag hoppas hon ska säga att hon försvit sig och tar samma buss som mig, alternativt "jag har försovit mig, kommer in senare, du kan somna om". Så var inte fallet. Hon hade blivit krassligare under natten stackarn och kunde inte jobba. Hon var bara gullig nog att tala om det innan jag står på kontoret som ett fån.
          Väl uppe på kontoret tar jag en kopp kaffe och väntar på att få reda på hur dagen kommer arta sig. Utan Anna skulle det bli en lång dag! M talar om att E är på väg in och jag sätte mig med min kopp för att vänta. M frågar om jag vill bli av med någon kund "gärna om det går" sagt och gjort.
           TIden går. Ingen E.
Efter en stund bestämmer vi att jag tar ena kunden och dumpar resten på någon annan. Yes! Dagen räddad.
Tjugo minuter över åtta packar jag ihop och går. Skulle vara där halv..
Dagen rullade på och kändes riktigt skönt att jag kom undan så lätt. Åker in till stan för att hoppa på nästa buss ut mot sunnersta där jag tänkte skriva ut lite cv:n på mammas salong. När jag står inne på hemköp ringer Jimmie och undrar om jag vill hitta på något. Det är bra att ha en sjukskriven och utträkad kompis som är free any time. Vi bestämmer att han ska hämta mig i sunnersta senare.
Ställer mig och väntar otåligt vid bussen som som vanligt är försenad (ska det ta 10 minuter från station till dradarbrunn??)
Jag stress-skriver ihop en halvtaskig cv efter att Ola stått och trampat i dörren i väntan på att få skriva klart fakturor.
När jag är klar kollar jag på en jack som hänger över en stol i "köksdelen". "Är det där Sandras jacka" undrar jag. "Ja" svarar mamma. "Vad gör den här?" frågar jag och har ett korkat uttryck i ansiktet. "Ja, hon är ju här". Va?? Hur kunde jag missa det? Jag stoppar ut huvudet utanför skynket och mycket riktigt sitter Sandra där med nyfärgat hår (två tummar upp). "Mäh! Inte såg jag att det var du som satt där!"
Jag slår mig ner och vi snackar. Jimmie ringer och dyker snart upp. Jag kommer på att jag kan passa på att platta håret efter att ha sett mig själv i spegeln. 
Jimmie och jag åker en stund senare. Jag kommer på att jag måste ha träningskläder med mig och det blir en snabb visit i rasbo innan vi drar vidare mot allmunge. Hos JImmie serveras det kyckling med potatisgratäng mumma!
Vi sitter och kollar internet och lyssnar musik på hans hemma bio system (bra att ha en pryl-bögs kompis).  
Vi ska kolla film och jag bestämmer att vi ska se "1408" en liten skräckis. Den var helt ok (3/5) och jag stickar på min halsduk jag tog med mig. Det är 4:e gången tror jag som jag börjar om. Det beror på att garnet tar slut och jag inte har tönkt på att köpa nytt och då jag tycker det är kul att sticka så börjar jag om hela tiden istället för att vänta på nytt garn. Men den här vintern tänker jag nog bli klar och faktiskt använda halsduken.
 Fick en beställing på en halsduk åt Jimmie också. Nästa steg blir att lära mig göra sockor.
När jag får lön sticker (hehe) jag nog förbi garaffären för att inhandla lite.
Jimmie somnade under filmen så nu passade jag på att sitta här vid bioduken och skriva av mig lite.
Tyvärr snusar Jimmie så jag har redan tagit tre snus ikväll (fan mig själv!!) Det blir bara svårare om man slarvar har jag märkt, men det är som att släppa in ett barn i en godisbutik och säga "ta det du vill" så fort någon kompis har snus på sig. Tog en snus av Sussi när vi fikade i måndags också. Redan på kvällen började jag omedvetet leta efter dosan när jag låg och läste. Det blir som att börja om när jag väl tar en. Hm.. men men jag har iallafall inte köpt någon mer dosa och så ska det förbli! Nu när jag kickat igång snus-suget igen har förtäringen av torkad frukt och nötter ökat. Bra Madde, ersätt ett beroende med ett annat! Men man får iallafall inte mun-cancer av nötter.. Eller vad vet jag, man verkar ju få cancer av det mesta nu för tiden om man ska tro på vad tidningarna skriver.
Nej, jag är fortfarande en föredetta snusare! Hade en förbjuden tanke idag att "bara" köpa en dosa och ta för att unna mig ibland. Men det kommer nog inte bli aktuellt. Ska man sluta ska man sluta helt. Kan ju inte gå och små snusa, det gills inte! Nej nu blev det för mycket "tänka högt" skriverier.

Måste sova, min själv-plågare där.
Se ya'll

PS. Helena, vart var du imorse?? DS.


Bowling, krogen och batmobiler del 1






På bussen, Matte kämpar med min vaselinburk



Dags att redovisa helgen. Känner att jag redan börjar glömma(kan det bero på den där dimman jag varit i sen i fredags?) så här gäller det att skriva snabbt. I fredags hade jag en riktig dryg dag med Marie w, men cash is king som man säger.
Kommer hem, skit seg. Sätter mig o kollar tvn och hoppar sedan in i duschen. Sussi och jag spekulerar på att gå ut, Matte ringer och är oxå partysugen. Hade snackat med Matte#2(aka "nordis" som Sandra och jag brukar säga) tidigare och han tyckte jag kunde hänga med och bowla om jag ville, man är ju inte den som är den så jag bestämmer mig för att jag hänger med och bowlar för att sedan möta Sussi i stan. Klockan är 18.00 och Nordis sms:ar "vi hämtar dig tio i sju". Då ligger jag nyduschad och läser min spännande bok. Fack! Jag som hatar att stressa(jag vet att du garvar Anna piihl). Jag drar mig kvar ett tag i sängen, hade ju tänkt sova lite så man skulle vara pigg. Är ju inte värsta mörten efter att ha jobbat hela dagen. Men jag pinar mig ner och börjar sminka mig. Plötsligt är klockan kvart i sju och jag med mitt blöta hår får panik. Jag har sån tur att dem är försenade och jag hinner torka och platta håret innan jag kastar (bokstavligen) på mig kläderna och ut genom dörren. Bilen var ganska full så vi sitter och 'myser' fyra pers i baksätet. Får en corona i handen men mådde ganska illa eftersom jag inte hunnit äta någonting. Nordis frågar om jag har med mig egna bowlingskor och syftar på mina sneakers jag packat ner i väskan(har märkt att det är väl värt att släpa på ett par extra skor efter flertalet gånger man haltat till bussen med skavsår och blåsor efter en rejäl krogrunda) Jag säger att det är klart jag har det och fyller med i att jag även har med mig mitt privata klot.
Han börjar sedan berätta för sin kompis(som tydligen var en höjdare på bowling) att "tjejen bredvid mig här" har tävlat i bowling och är skit duktig etc etc. Varpå jag bara sitter och garvar bredvid. Det skulle snart bli uppenbart att så var inte fallet... långt ifrån.
Vi andländer vid fyrihov och Matte suckar åt min odruckna corona som åker i papperskorgen. Vi bowlar fram till nio. Tyckte jag var hyffsad i början men sen började klotet dra sig till rännan. Jag kom iallafall inte sist!(Tror jag)  Matte muttrade över sin andra placering "jag åkte inte hit för att bli tvåa". Matte och jag blir sugna på krogen medans resten av gänget röstar för singstar back home. Klockan var bara nio så vi åker tillbaka till rasbo till emma och koffes house(tror de  hette så??) Jag som älskar tv-spel får till min förtjusning en buzz dosa i handen, ingen har någon vidare lust att förklara hur det går till, de verkade tycka att jag skulle fatta det ändå, så jag var lite seg i början men vann faktiskt en omgång (tema filmer för barn -vad säger det om min karaktär?). Sen blir det singstar och jag imponerar på dem genom att vara en riktig fena på det(dom behövde ju inte veta att jag har det hemma och därav haft många timmars övning). Hux flux så har klockan blivit elva och vi får skjuts ner till bussen.
Självklart var det några drägg längst bak som förde ett jävla liv. I stan stannar bussen vid ett rödljus och några av asen har redan ställt sig upp och tydligen slog en kille i skallen i inbromsningen varpå han med några steg är framme vid den kvinnliga chaffören. Hon har stannat och klivit ur '¨båset' eftersom någon har tagit loss en hammare och hon ber den som har gjort det att sätta tillbaka den. Den testosteron och alkoholpåverkade killen skriker till chaffören att "DUU SKALLA' MEEEEJ JÄÄVVLAAA IIIIIDIIIIOOOOOOT!" och andra fula ord. Sån jävla ollonskalle! Snacka om att han hade agrition att ta ut. Måste blivit dumpad av tjejen eller ha en liten penis eller liknande. Vet han inte att man sitter tills bussen stannat? Det fick jag lära mig i ettan. Men det är klart, med tanke på hans iq-nivå har han kanske inte gått i skolan.
Jag fäller kommentaren "tror du han kommer bli utkastad från krogen senare ikväll eller.." Vilket jag kan sätta min högra arm på att det hände. Vi går mot platina, vilket visar sig vara stängt (är det sant att dem bara har öppet på lördagar??) Går vidare till flustret. Och jag tvingar matte att gå och prova om han kommer in. Det gör han inte, men hälsar på en gubbe han ser utanför som visar sig vara hans gamla lärare. Han kommer fram mot oss och glor ohämnat på mig med en sliskig blick. Han pratar med Matte men står obehagligt nära och stirrar på mig. Jag "hehe.." *kollar mig omkring* Matte säger när vi går vidare "märkte du hur han glodde på dej?" Jo tack.. mer än väl.. *ryser*.
Kom på att jag glömde skriva att jag träffade Adde(pojkvän till en gammalkompis) när vi bowla. Karatefull som vanligt. Han babblar på, han är ju rolig iallafall men inte speciellt diskret. Han tyckte jag skulle komma ut till deras hus och sluta vara så tjurig över katterna (en lång historia). Han frågar hur det går med fredde och lägger sedan till med hög röst "eller är det någon annan du raggar på nu eller??" och ser sig omkring "vem?" jag:"ingen" han "vem?? säg då" jag "han i vit tröja" och pekar på en gubbe med flint. Adde "han? han i vitt? (pekar han oxå) nejmen han var gullig Madde, jag tycker det" sluddrar han på det där viset som när man försöker övertala någon att det man säger är sant.
Hans sällskap stannar oxå och hälsar på mig och han tycker jag skulle komma till flustret senare (det var tydligen Addes "lagbas", han var ut med jobbet). Senare stapplar Adde fram till mig och tycker att jag ska umgås med lagbasen "han var lite sugen på att gå över till dej" fick jag höra (Adde försöker alltid para ihop mig med sina kompisar, tror det är en oskriven lag killar emellan).

Tillbaka till stan och krogletandet. Vi lunkade vidare mot dragarbrunn och konstaterade att vi gått omkring i 45 min och att vi nog fick snabba på lite om  vi ville hinna in. Vi står i korsningen mellan etage och people och funderar på vart vi ska gå in. Jag har förut sagt att jag aldrig sätter min fot på people igen, men kände för att dra in där nu bara för att man hatar stället så mycket. Komma in och röja med alla fjortisar. Vi bestämmer att vi ska singla slant om saken. Det blev etage. Vi var lite besvikna över slant resultatet så Matte tycker "kasta-skon-och-se-vart-den-pekar" ska avgöra. Skon pekar mot people och vi böjer oss för ödets vilja. Väl inne tar vi plats på dansgolvet och gör oss löjliga. Går in till andra dansgolvet och ser att scenen är framplockad. Tre killar med hybris, pilotglajjor och militärvästar tar plats på scenen, det syntes hur heta dem tyckte att de var. Matte och jag kollar på varann "vilka fan är det där??"(gick in på peoples hemsida idag och såg att det tydligen var starpilots) Träffar på Jonas(äntligen singel) i vimmlet "heeeej!!". Vi dansar vidare men en stund senare hamnar vi i två fåtöljer där vi sitter och gäspar. Kollar på varann "ska vi dra?" Vi går ut och vi sätter oss på en bänk där jag kan byta skor. Bestämmer att vi borde käka. Åter igen kastar vi skon (subway eller donken) och efter att ha kastat två gånger går vi mot donken. Väl där stöter vi på pingvin-mannen(se bild). Jag frågar varför man klär ut sig till pingvin en vanlig fredagskväll. Tydligen hade det något att göra med att läkarna var ute och festade och, antar jag, hade maskerad. Jag köper en mcflurry med daim och tigger tuggor av Mattes cheesburgare.
     Vi går mot bussen. Fullproppad som vanligt, luktar spya, också som vanligt. När jag sedan ska plinga fungerar inte plingklockan(hur stor är chansen att alla UTOM min funkade??) och jag får snällt hoppa av vid macken. Matte är glad att han slipper gå i mörkret själv. Hos honom spelar vi supermario på 8-bitars. Då var den fredagen slut.  

Wax-on wax-off

ignorerar minnesbilden  av en liten
varningstext i instruktionsbladet
 "får ej användas på brösten,
ögonbrynen eller intima områden".
Äh! tänker jag och kletar på mer wax.



Idag vaxade jag benen.
Efter jobbet(som jag tänkte sammanfatta imorgon) gick jag in på åhléns och köpte en burk wax samt en ansiktsmask. Jag gick och tränade, solde och åkte med mamsen hem. Stänger in mig på toa. Öppnade förpackningen(det här skulle jag ha överstökat så fort som möjligt) och plockar fram bruksanvisningen. Lätt kallsvettig sätter jag mig i köket och läser noggrannt igenom instruktionerna. Hoppar som vanligt över "allergi/känslighets testet" (vem fan och lust att sitta i 4 timmar med wax på ena underarmen?) och "skönhets tipset" ; 'peela huden 24h innan vaxing för bästa resultat' (vem fan har tid att vänta i 24 timmar?!) Jag stoppar in waxet i micron och värmer i 45 sek (mycket smidigt måste jag säga). Och rör sedan om. Pinnen visar "no!" och jag får fortsätta röra tills det svalnar lite.
På toan igen. Jag är nu förberedd på intensiv smärta i 1 timme. Stålsätter mig och kletar på lite vax på smalbenet. Tar några djupa andetag och rycker sedan 'snabbt och bestämt' bort remsan och känner...... ingenting! Häpet håller jag upp remsan som nu tillsammans med hår och hårsäckar vaxet sitter på. Var det allt? Lurad kände jag mig. Lättad, men lurad. Varför har jag inte gjort det här tidigare?! Gjorde det inte ondare?? Vafan var det alla gnällde om egentligen. Det tar en stund men går smidigare ju mer jag får in tekniken. Vips så är mina ben färdig waxade! Känner fortfarande lite korta strån under händerna men inga svarta, tjocka sticker fram mer. Waxet var ju så smidigt att man inte bara kunde använda det på benen utan under armarna, i ansiktet och till bikinilinjen. Under armarna -aldig i livet, tänkte jag, den går jag inte på. Då kommer jag få gå som en fågelskrämma med armarna utsträckta  veckan ut. Bikinilinjen var däremot något jag ville testa på. Sagt och gjort.
Jävlar, ja det kändes lite mer det! Får trycka med handen mot huden en stund efteråt som instruktionerna rådde till. Babylen på les bikini-line. Men jag nöjde mig inte, nej då, här ville man spara på bökandet som rakhyvel innebär så jag tycker jag kan vaxa lite mer än bara precis vid troskanten och ignorerar minnesbilden  av en liten varningstext i instruktionsbladet "får ej användas på brösten, ögonbrynen eller intima områden". Äh! tänker jag och kletar på mer wax. Klappar på remsan. Tar tag i toppen av remsan, sträcker ut huden och rycker. "FAAACKK-HELVETES-JÄÄVLA-SKIIT-ARSEL-MOTHERFUCKER!!!" var några av de ord samtliga boende i Rasbo trakten fick höra 19.07 den 12/11 tvåtusenåtta. Jag ligger på det kalla stengolvet med ihopknipet ansikte och knäna under hakan. Minns med ens min syster när hon griper tag i min krage och väser "göör det iiinteee!!" efter att jag frågat henne hur vaxningen var efter att själv  varit sugen på att prova.
Om jag bara lyssnat på de kloka orden, om jag säger såhär; jag har blåmärken.... söderut.
Call me crazy men jag funderar på att köpa "riktigt" wax som är anpassat för de nedre regionerna. Inbillar mig att det ska göra mindre ont då. Vad gör man inte för att slippa rakhyveln! (Och killarna kallar oss galna?)
Nu ska jag sova, har en helvetes dag imorgon. FACK

Dröm #2 Krokodil

Jag ska inte ens försöka förklara vad drömmen gick ut på men jag ville ändå skriva ner den så jag iallafall kan kolla tillbaka och komma ihåg. Jag tycker ju, som sagt, att det här är mycket intressant.

En karl från Örsa tiden, fritidsledare, named Roffe var med i drömmen. Det var vatten med massa bråte i, vi skulle försöka ta oss upp på en klippa för att komma undan en läskig, hungrig krokodil och Roffe hjälpte mig upp på klippan(räddade mitt liv) och han precis upp själv innan krokodilen hann ifatt oss.
Och det är jätte frustrerande för jag vet att jag drömde mínst en till dröm, för jag vaknade i morse och tänkte i min sömn-dvala att 'jag drömt 3 drömmar'. Men de andra kommer jag såklart inte ihåg.


Dröm #1 Bétner

(Första drömmen inlagd i dröm-kategorin)

För ett tag sen drömde jag kort och gott att jag hade sex med Magnus Bétner. Vart eller när vet jag inte, men det var jätte jobbigt för jag hade inte rakat benen och var tvungen att låsa in mig på toaletten och raka dem så Magnus skulle slippa se mina håriga ben. Av någon anledning tog det ungefär hundra år för mig att få det gjort..! Tillslut kom vi iallafall till skott!
Behöver jag säga att det var en riktig besvikelse att vakna?


Mr. Dreamy

För er som är riktigt uppmärksamma så har det dykt upp en ny kategori i bloggen. Här tänkte jag föra lite dröm-dagbok. Därav namnet "Drömmar" kategorin är döpt till. Ni som hagft tur har kanske undgått mina uppspelta uttalanden om hur fascinerande jag tycker drömmar är. Förde alltid drömdagbok förut och det var så kul att titta tillbaka och läsa vad man drömt om, för man glömmer ju det väldigt snabbt. Tänkte skriva ner mina senaste drömmar jag kommer ihåg på rak arm.

Lördag


Det är lördags morgon och jag sitter och äter frukost. Funderar på om jag ska träna idag eller ta det imorgon, imorgon vill jag ju egentligen åka till pappa, men bussen kostar ju så satans mycket. Eller för min budget är det satans mycket.
Igår var jag in och träffade Adam, en ny bekantskap, för att spela biljard. Jag tok förnedrade honom och vann 5 gånger i rad av 5(oh yeah! mess with the best, die like the rest). Sen åkte vi hem till honom i hans engelska bil(ratten på fel sida) och kollade på oz på hans dator. Plötsligt var klockan ett! Jag hade pratat med Nordis tidigare på kvällen som sagt att han skulle in till stan en stund och det var bara att ringa om jag ville åka med honom hem sen, vi bor ju 'grannar'(i den beteckning på landet då det är två åkrar emellan närmaste hus) En stund senare stod han nere vid preem macken. Han skulle skjutsa hem några kompisar från krogen och jag hade inget emot att åka i den varma bilen en stund extra.
Väl utanför mig tackar jag så mycket för skjutsen och går ut.
Förresten hade jag smygpremiär med mina shepherd-stövlar. Såå mysigt det var att stoppa ner foten i det där mjuka krullet som kallas fårskinn. Fast jag får dåligt samvete varje gång jag tänker att ett får var tvunget att sätta livet till för att jag skulle få stövlarna.
Nu ska jag spela sims!
later ya'll


Tråk-attack!

Usch, hade nyss en "tråk-attack" (= när allt känns bajs) men nu känns det bättre igen!
Jobbade med Camilla idag, skönt att slippa jobba själv! Sen är det såklart dubbelt så kul att det är Camilla man får jobba med och inte någon annan idiot.
Drog och tränade när vi jobbat klar, med firma-bilen off course! Jag var tvyngen att kasta i mig min drick yoghurt för jag hade ingen annan flaska med mig, så jag fick håll efter 20 min på löpbandet! Irriterande, hade velat sprungit lite till men ville inte riskera att youghurten skulle komma upp igen. Tycker verkligen att jag har "fått igång" svetten, brukade aldrig svettas förut men nu svettas jag över hela kroppen på en gång, över armarna och allt!  Äckligt och skumt, men det är najs, då vet man att man bränner! 
              När jag kom hem hade jag tyvärr sådant jävla sockersug så jag satte i mig godis från gårdagen (har slarvat 3 dagar i rad nu!!) men så blev jag arg på mig själv så jag stoppade i mig en klementin och lite russin istället. Blir arg på mig själv när man "förstör" träningen på det viset! No one is perfect.
Har legat i sängen och spelat sims sen jag kom hem så nu är mina axlar uppe vid öronen känns det som. Lagade mat gjorde jag också, nu när man bor hemma är man ju bortskämd med att middagen blir serverad medans jag sitter här, men det betyder inte att jag inte brukar stöka i köket själv. Det blev strömming i ugn med senap och gräddifl. Strömming är riktigt gott; "kostar bara 13 kronor paketet" säger mamma och jag noterar det i bakre delen av hjärnan (när jag bodde själv blev jag mer eller mindre vegetarian då jag vägrade gå med på det dyra lax- och kyckling priset). 
            Läste ut "vi måste prata om kevin" här om dagen också, fan så bra den var. Lite annorlunda skriven bok, det är ju skriven i imperfekt? (fan vi snackade om det här idag Camilla) alltså, allt har redan hänt. Och det är bara utifrån en persons perspektiv, tankar. Så nu när jag börjat på nya boken (tyskungen Camilla Läckberg(?) ) känns det jätte konstigt för det är ju skriven på "ett vanligt sätt". Tyckte "vi måste..." var lite trög ibland, eller inte trög men man orkade inte alltid plocka upp och börja läsa. Men när det var slut blev jag skit leden över att det var "över". Så därför har jag lite svårt att komma igång på den nya, sörjer fortfarande den gamla.
Fan vad smart jag känner mig nu förtiden när jag läser hela tiden. Det är så skönt att alltid kunna plocka upp den där boken, ha ett litet nöje man kan plocka upp när man vill. En bok är bra när man längtar efter att kunna sätta sig och läsa den.
Gud vad med bok-snack det blev nu, jag=nörd. Men det är inte så många jag känner som läser böcker så jag måste ord-bajsa när jag får chansen.
Alldeles för mycket goja nu känner jag (kan bero på allt socker). Är fortfarande sjukt snus sugen även fast jag glömmer bort snuset allt oftare nu. Stolt över mig själv!

Fick lite respons för kommentera mera inlägget jag skrev, det tackar jag för! :)) (titta, jag bjöd till och med på en smajl, som man sällan brukar se i denna blogg - inte för att jag sällan är glad utan bara för att det ser mer sofistikerat ut utan, så som att jag skriver 'mig' istället för 'mej' och utan förkortningar, blir så jobbigt att läsa sådana texter om dem är mer än ett sms långt) Hjälp vad jag inte kan formulera mig kort. Ursäkta gott folk, bara babblar för babblandets skull. Sluta läsa innan era ögon börjar blöda.
I said good day!

Kommentera meera

kommentarerna lyser med sin frånvaro! :(((


Dax att sammanfatta lördagen










Efter mycket om och men tänkte jag ta tag i att skriva om lördagen, något sådan ska ju inte mina trogna blogg-läsare gå miste om!
                   Dagen börjar med att jag klär på mig och åker till Gränby (som vanligt). Tänkte köpa något åt Camilla eftersom jag inte hade gjort det än. Tänker att jag har "all tid i världen" men när klockan börjar närma sig fyra och jag fortfarande står där utan present börjar svett pärlorna tränga fram i pannan. Stod och bläddrade i teknikmagasinets prylbibel i en timme utan att kunna bestämma mig för något som inte bara var kul i fem minuter. 
             Tillslut blev det en *piip* (Det får hon se imorgon... om jag inte glömmer les present)
Det blev att åka hem och hoppa in i duschen, no time att raka benen! (vilket kan förklara en dröm jag kommer skriva mer om strax)
Sminkar mig och kastar på mig kläder och springer ut till bussen. Sitter på bussen "FACK!!" -jag glömde påsen jag hade ställt fram på köksbänken; camillas present, mitt dricka + kortlek (sanning eller konsekvens). Skit förbannad (kom ihåg min snus-brist som förvärrar varje agrissions-anfall 10 ggr.
          Sitter med dunkande halvpulsåder resten av resan till stan.
Hoppar på bussen mot Helena och möter där Johanna och Johanna som skulle setill att jag kom med bussen!
Vi småpratar med chaffören som är trevlig och hjälper oss komma av rätt.
Anna, Camilla och Helena står ute på trappan "heeeej!"
Vi går in och slår oss ner och snackar, jag förbannar mig själv för att ha glömt allting. Sen var det dags för present öppning för min del *yeeeeiiii!!* Jag fick två jätte fina tröjor och en mega penna + ett inramat, homema(i)de kort. Blev jätte glad:D
              Det spelas musik och äts chips. Rätt som det är är det dags att gå till bussen. Jag förvantar mig att vi ska gå den lilla grusvägen från huset och ta bussen därifrån men nej då, vi ska tydligen gå från stora vägen! Blir tvungen att byta skor igen mitt ute i mörkret, Camilla är snäll och väntar med mig.
Hela vägen går vi och snackar massa olika repliker; "MIIILLLLAAAAA -och hamna i fel klack" "JAG TOG FÖR VARMT PÅ MIG!!" Tillslut står vi vid bussen, kolsvart. Anna bländar alla med sin super-ficklampa. Helena försöker fördjävels ta kort med sin nya "bond"-mobil. Camilla och jag upprepar "Anna phiil" (uttalas på danska) Anna: "det låter som en jävla polis-serie!" Camilla och jag kollar på varandra och garvar "men det är ju de" Anna garvar "Jaha!"
Bussen kommer och vi dricker den äckliga "bussgroggen" Johanna och Johanna gjort iordning.
Väl i stan är det adjö för Camilla och raka vägen mot flustret för oss andra(nästan) Helena, Johanna och Johanna är tvugna att fyllekäka på donken. Anna och jag går mot flustret. Glider in och går mot baren, verkar vara fullt med folk.
Vi glider runt och dansar en stund och råkar börja dansa med en kille, som senare "bjuder in" sin kompis att dansa med oss. "passar perfekt" hade han tydligen sagt till Anna och kikat menande mot mig och hans kompis. "I think not".
Möter Helena och Johanna x2. Kvällen goes on. Jonas ringer och jag blir glad! Men min mobil dör, jäkla tur att jag tog med två! Så jag byter och ringer upp jonas som tycker vi ska komma dit "jag kan ju hämta er och köra hem er sen". Jag säger att jag ska ringa när vi vill dra. Dansar lite, kollar konstiga människor. Tappar bort Helena och Johannorna. Anna och jag börjar bli lite off framåt småtimmarna. Jag tappade helt humöret. Är man ute brukar man ju bli sjukt socialt, pratar med allt och alla. Men det orkade vi bara inte tillslut. En kille kom och satte sig vid vårat bord, beredd att luta sig fram och snacka; Anna och jag lutar oss mot varandra "jag orkar fan inte vara trevlig" "vi går, vi går" "gå bara". Jag träffade dock på Thomas, det var kul, men såg honom inte ngt mer den kvällen. Vid ett annat tillfälle sätter sig jag och Anna vid slutändan av en lång soffa. Några killar längst in i hörnet "här är det ledigt" och klappar på sätet. Vi "hehe mm(det är det här med)" *kollar bort*.
Efter ett tag ringer jag upp Jonas och han kommer och hämtar oss, var verkligen kul att träffa honom igen. Vi drar hem till honom och sitter där och snackar efter att tagit driven på max. Efter ett tag börjar Anna skruva på sig "jag vill inte komma hem senare än tre!" Så vi packar ihop oss och åker.
Tackar för skjutsen och slår igen dörren, ännu en lördag slut.

Flurran på lörran'






Mååndag

Fy fan vad jag inte hade lust att gå upp imorse!! Kändes så jävla meningslöst alltid. Usch...! Kan man inte bara pausa allting och trycka på play när man vill igen? Isåfall skulle jag spendera närmaste veckan i sängen och bara inte göra ett skit.

Blev inge afro igår, istället var det någon satsig dans/aerobic kille som studsade in. Jag och syrran kände oss som två klumpfotade valrossar så vi drog efter 20 minuter och bokade in oss på spinningen istället, äntligen fick man svettas lite!
Blir träning imorrn med, undrar när jag slutar..?

Just nu känns allt bara SUUUUUUUCCCCKKKKKK

Söööndag

Ska skriva lite om lördagen hade jag tänkt, men det blir vid ett senare tillfälle!
Hade tänkt städa lite; så trött på att allt ligger på golvet så man får hoppa fram. Ska städa och sen gå å afro dans med syrran, ska bli såå kul! :D Tror det kommer vara vid kräkgränsen och ruskigt svettigt, me like!

På återseende

RSS 2.0