Argh!

Orkar och vill verkligen inte vara sjuk, men nu har även jag drabbats av denna epedemi som verkar i Uppsala. Dessutom ser det ut som sju svåra år i lägenheten, men jag har inte orkat tagit tag i det och skyller väl ifrån mig lite på att jag är sjuk. Det känns som jag har fåt en boxningshandske stoppad med sten i ansiktet, känner mig som ringaren i notre dam när jag konkar omkring här hemma. ÅH! underbart (knakade just i ryggen). För att inte tala om nacke och rygg -vet inte om det beror på influensan eller mitt konstanta vågräta läge men är skapligt fucked-up i alla 37 kotorna (ren gissning). Dessutom har jag blödit näsblod fram och tillbaka (vilket jag aldrig gör) av mitt konstanta snytande/nysande. Redan klockan 12 i morse hade jag brukat alla mina tilldelade 3 spray i näsan/dag (näsan fräter väl sönder annars eller liknande)
Nu skulle jag behöva ett hett bad och en alvedon-drink. (en ljummen dusch och choklad funkar lika bra) Usch mina läppar är torra som fnöske! (letar febrilt efter lepcylen)

Känner mig redan stressad över sommar -09! Hur ska det lösa sig allt.. Säger som jag brukar säga; dagens problem tar vi imrogon.

Har funderat hela dagen om jag ska jobba imorgon eller inte, men känns helt orelistiskt att göra det.

En hand i himmelen

Här har det inte hänt något på länge.. vilket påminner mig om att jag började skriva om helgen men sparade det för att lägga upp det senare. Måste sluta med det.
Jag har en teori; säg att jag skulle trasa sönder tex. fingrarna (valfi kroppsdel) och sedan sätta ihop de färska såret och binda runt eller vad man nu gör när man är trasig, skulle dessa två fingrar läka ihop? Om inte, skulle dom göra det om man sydde ihop dom?  Om allt bara är ett stort slamsigt sår så borde ju kroppen eller köttet i fingrarna inte vet exakt vart det ska vara hud? För att förtydliga har jag illustrerat min teori:




Bara jag som har störda funderingar man inte kan släppa?

spinning around

Gick på spinning idag, skit skönt. Var på centralis så jag bastade lite oxå, skööönt!
Imorgon fyller mamma år, ska dit imorgon.

bara en bild




Spelade master mind med Christian.. jag var en riktig master. Det här var mitt rekord annars låg snittet på 5 försök *putsar naglarna mot axeln*
Knepet; Vanligt människopsyke! Använde han varma färger är det naturligt att han vill ta så olik förra omgången som möjligt; kalla färger  -Piece of cake! Mohaha jag är så smart!







Sen bakade jag semlor (som jag skrev förra lördagen) såhär perfekta blev dom! (är fortfarande stolt över hur bra dom jäste) Min utan mandelmassa såklart

Lördag

Sitter hemma, har pratat med flera timmar med Natta på msn, blev ingen träning idag! Men det får bli imrogon, afro -woho! Men var kul att ta igen lite cuality-time med Natta, perhaps (jag skiter i om jag stavar fel eller inte, var fan år sedan jag skrev engelska! ni fattar..) ska vi ta och koka ihop något på fredag!
Nu sitter jag och ska ta tag i att göra mig i ordning, ska träffa Jimmie, blir kul, var ett tag vi sågs nu! Möjligen får jag med honom till enköping... Nej fan nu måste jag fixa iordning mig... Hörs!

Jobbade förresten igår, big yei!

T-t-torsdag

Ligger här i sängen och glömde bort tiden, räknade med att somna tidigt ikväll. Men icke sa nicke.
Jobbat idag.. trött som fan. Tänkte jag skulle berätta om min nya uppebarelse; iso-dieten. Men jag är inte kreativ nog just nu, dessutom blev boken genast utlånad till syrran som inte heller svarar när jag försöker få kontakt!
Jag tror hon tagit boken och flytt utomlands (ja den är värd det). Det kommer väl likna mer en föreläsning om jag börjar babbla om iso, men jag blir alltid eld och lågor, man får så många aha-upplevelser när man läser den så man vill bara sprida budskapet vidare! Den som är ointresserad behöver ju inte läsa.. det är ett fritt land!
Men extra nöjd är jag över att få bekräftelse över att jag haft rätt om vissa "myter" gällande dieter och speciellt GI-metoden. Det heter inte GI-dieten, GI är ingen diet, det är en metod, ett sätt att äta för att må bra och få i sig rätt mat. Alla som använder ordet GI-diet (tex tidningar etc) missbrukar GI-metoden! (Hjälp det blir nog lite föreläsning, ni får hata mig för det). Först och främst; allt med lågt GI är inte bra Jag har läst många tidningar med "GI-dieten" en frukostmeny kan tillexempel bestå av bacon, ägg eller korv. Jag tycker det låter ganska ologiskt att något så fett som bacon (proteinkälla antar jag) eller konstgjort som korv skulle vara en bra start på dagen(vilket jag fick bekräftat att det inte är), visst det har lågt GI men bacon är dåligt fett. Ägg är en bra källa till protein. Men korv eller bacon.. nej tack. En bra fett källa kan tex vara nötter, linfrö, avokado etc. Vilket leder oss in på olika fetter, men det får bli en annan gång. Som sagt, många varianter av GI proppar på att man kan äta så mycket kött(protein) man vill men man ska undvika potatis, pasta etc. GI handlar inte om att äta mycket protein och minimalt med kolhydrater! Kött som nöt och svin är fett kött, men viss typ av kött är magrare än andra tex kyckling eller vilt. Fisk är fett men det är bra fetter (omega 3 som är fleromättat, eller var det enkelmättat?). 
 GI står för glykemisk index (stavas så?!) En kort beskrivning är att GI är ett mått på hur snabbt maten du äter höjer blodsockret. Blodsocker = bränsle till hjärnan, kolhydrater är hjärnans bränsle. GI handlar alltså inte om att äta en kolhydratsfri kost utan att äta för att hålla blodsockret på en jämn nivå. Det som händer när vi inte ätit på länge (alltså får lågt blodsocker) är att reptilhjärnan kopplas på och hjärnan vill snabbt ha kolhydrater, därav står man och dreglar vid godis hyllan och det slutar med att man kastar i sig en snickers. Blodsockret höjs snabbt och kroppen sprutar ut insulin för att sänka nivån, för högt blodsocker är lika skadligt som för lågt. Insulinet trycker in överskottet i fettcellerna, insulin är fettbindande, därför är det klokt att undvika att gå för långt ner i blodsockerhalten för att sedan göra det skyhögt.
Svält dieter fungerar ALDRIG. Våra kroppar är gameldagsa och svälter man sig själv förbereder sig kropppen för en svältperiod och håller då hårt i sina resurser; fettet (som är det bästa bränslet). Reptilhjärnan vinner alltid och förr eller senare kastar man sig över en tallrik pommes frites eller annat. Dessutom blir man deprimerad och tappar motivationen att träna när kroppen fattasnågot och är i obalans. (Appropå ordet fattas, kom helt att tänka på ronja rövardotter när skallepär dör och mattis säger "han fattas mej", jag såg filmen i julas och det finns verkligen ingen bättre beskrivning på hur det känns när man förlorar någon!)  
Om man förser kroppen med allt den behöver (protein, fett, kolhydrater) och såklart rätt fett, rätt kolhydrater osv. Behöver kroppen inte samla på sig eller hålla hårt i sina extra resurser.
Nej usch nu måste jag sova.. men jag är inte klar med mitt tjat!! I'll be back..

Morgonstund har guld i mun (lördag)

Vaknade kring nio idag, som jag alltid gör på lördagar OAVSÄTT vilken tid jag går och lägger mig på fredagen. Enda gången det slår fel är när jag har ändrat min naturliga dygnsrytm, tex på semestern då man vriden klockan ungefär ett halvtvarv.
Jag räknande iallafall ut att jag sovit ungefär tre och en halvtimme. Nu är jag pigg men när jag står och bakar semlor med mamma kommer jag vakna med trynet i mandelmassa.
Ligger och äter fil med russin och banan, mumma! Åt alltid det när vi var hos pappa när vi var mindre, frukost för en viking!

Hade en oroligt rolig kväll igår! Connors garanterar nästan en hel kväll! Eller ja, mycket beror väl på sällskapet.
Hur som, kvällen börjar med (eller snarare eftermiddagen) att jag hoppar av i g-centrum och springer in på bolaget, kassabetjäning där vilket var nytt för mig, kände mig som en bonde på en modevisning ungefär. Det är dessutom dubbelt så svårt att välja när man bara går och kollar på flaskorna, inte så stort utbud där heller. När man får plocka själv så handlar man mer tror jag. Jag brukar ta en av varje cider för jag tycker det inte är något gott att sitta med samma sliskiga cider hel kvällen och pina i sig, fast i och för sig så dröjer det nog innan jag köper cider igen, uäck! Så sött och sliskigt! Men det jag skulle komma fram till var att det är  inte direkt så man går fram till kassan och säger "en smirnof, en baccardi röd, en baccardi gul, en hannas hallon, en.. osv" Då framstår man ju som värsta färskingen.
Jag valde noga och kom fram till att vin ville jag inte heller ha, så tillslut blev det en dooley´s. Mycket nöjd med mitt inköp springer jag in på willys och köper chips och dipp. 
Sen tog jag mig hem så snabbt isen tillät. Bearbetade mig fram genom diskberget i köket (nu ska jag aldrig mer bygga sådana berg!) vilket tog ungefär lite över en timme, sen städade jag från golv till tak, plockade undan alla kläder och tömde sopor och gled omkring med min "mycket-högljuda-men-inte-lika-effektiva" dammsugare. När jag äntligen var klar hoppade jag in i duschen, tog på mig myskläder, tände ljus och slog mig ned i soffan med radion på.
Klockan gick men ingen telefon ringde. Vid åtta blev jag otålig och skickade sms till Lina och frågade om jag behövde leta efter nytt sällskap för kvällen, men nej då dom satt i bilen fick jag veta.
Jag hinner göra mig i ordning innan dom kommer och jag springer ner och öppnar, tror vi skrämde slag på den stackars killen som stod vid dörren.

Snart är det ett jävla liv i lägenheten. Det plattas och tuperas hår och spills både det ena och det andra(vem fan lämnade den bruna fläcken på min vita matta?) allt med mycket skratt.
Jag gjorde min egen favorit ; "fejk orgasm" av min dooley´s (fast det är godare med baileys); mycket dooleys mycket mjölk.
Måste faktiskt kolla hur mycket (lite) det är kvar. Fick en öl av lLina oxå som jag, hör och häpna, faktisk drack upp. Jag var jävligt duktig på att dricka öl igår, var faktiskt riktigt sugen på det. Resten av kvällen ute drack jag faktiskt bara Guiness (specialare Linda lärde oss oerfarna; Guiness med svartvinbärssaft -prova, farligt gott faktiskt).
Jag hade förberett med singstar som snart var igång. Var så länge sen jag spelade så jag var girif på micken.
Tiden gick fort och nyktra Mija blev stressad av att klockan redan var elva "när fan går man ut i uppsala då" frågade någon "sent" sluddrade jag med öl i mungipan. Det var bestämt att vi skulle bege oss men nu var det ju ett gäng tjejer så det dröjde utterligare fyrtio minuter innan alla stod nere vid garaget. Innan vi gick såg jag förnöjt att chipsen och dippen hade varit populärt (till min besvikelse när jag kom hem fyllehungrig halv fem).

Linda och jag var sist ner och när vi kom fram till garaget stod resten av gänget och väntade, det var låst. Snart åkte vi i full fart mot staden. Stereon spelade Hel på högsta volym och Lina utbrast "nej! inte halv".
Andra gången i rad hade vi tur och fick plats på raggartorget, vi gled längst karolinabacken med "all sommer long" (min hatlåt) skrålandes, jag vevade ner rutan så de omkring gående oxå skulle få "njuta" av den ljuva musiken.
Vi parkerar och när vi kliver ur frågar jag övriga om dom förstår varför det kallas raggartorget då ett dussin jeans-väst prydda människor med sydstatsflagga stod lutade mot ett par volvo's.
Vi tar ut pengar och har ännu inte kommit överrens om vart vi ska gå. Jag och Mija vill in på o'connors (har börjat gilla det stället starkt) medans Lina och Ina ville in på etage, där jag inte sätter min fot av enkla 3 anledningar; 1) bara bönder 2) så in-i-helvete-överdrivet-hög-musik 3) Dåliga sittplatser.
Linda och jag röstade då för att vi skulle gå på ett helt annat ställe, alla blir lika nöjda/missnöjda. Alla ställer sig i etage kön utom jag och Mija (som oxå vägrade etage). Så vi hittar istället på två killar från Dalarna(jag med en mamma med rötter i dalarna sätter dialekten direkt och killarna blir imponerade) som står utanför med varsin etage-stämpel på handen "det sög, har ni något bättre förslag?". Vi släpar med dom till o'connors och dom bestämmer att vi heter Britta och Evelina(eller evelyn? något på E iallafall). Vi sätter oss vid ett bord och snart är vi ett gäng. Fick en del ragg, antar att jag borde ha urringat oftare(gillar i vanliga fall inte att ha det; "titta jag har tuttar" ..mitt ansikte sitter här uppe liksom).
Lite komfundersam (heter det så?!) är jag ändå, för det var en karl som hängde efter mig som jag gav numret till som inte ringt än, kan hända att ölen gjorde så jag skrev fel nummer. Han ville dessutom fika med mig på lördagen men jag sa att jag inte kunde för jag skulle baka semlor med mamma. Jag var väl inte intresserad, men ändå.
Jag var  verkligen in the zone, var så perfekt full och allt jag sa var klockrent. Drack guiness med svartvinbärssaft hela kvällen, Lindas specialare. Mumma!
Mija och jag hade så jävla roligt! Det var verkligen en perfekt kväll! Vi lovade att snart göra om det snart igen.
Men, alla kvällar har sitt slut och snart tändes lamporna i baren. Flera gånger blev jag uppbjuden att dansa, men fan, det är inte min grej att dansa till den sortens musik. Vet redan hur det blir, bara pinsamt för man känner sig löjlig att dansa med någon man inte känner på det viset så vet man inte hur man ska ta sig därifrån heller.
Vi mötte Miia och Linda på jalla. Mija och jag delade på en meny och jag fick ett hårstrå i min hamburgare (fattar inte ens varför jag beställde, var inte ens hungrig egentligen). Det hade tydligen gnabbas lite på etage så det var ganska trist stämmning i bilen hem. Kom i säng halv fem och lade genast upp bilderna från kvällen, somnade halv sex.


RSS 2.0